Дори и уредите за отопление в днешни дни претърпяха много метаморфози и промени.Преди имаше няколко вида уреди за отопление като най-често се предпочитаха уредите на твърдо гориво или нафта заради тяхната ниска консумация и евтина суровина. Те обаче се обслужваха по-трудно и бяха много мръсни. Напоследък с по-високите норми и изисквания за опазване на околната среда и въздуха, се появяват все по иновативни уреди за отопление, които използват различни суровини.

Съвременните материали и иновации позволяват и създаването на все по-изчистени и минималистични форми, които да устояват на времето и да се вписват перфектно във всеки един интериор. Такива машини за отопление са например – пелетните камини, котлите на пелети и печките на биомаса. Те използват за горене – пелети създадени от 100% дървесен материал. Водят се възобновяем източник на енергия защото при производството на дървесните пелети се използва процес на слепване на дори и най-малките частици. Така могат да се използват отпадните материали и много производствени процеси, като например производството на мебели, дограма и други дървообработващи процеси.

Котли на пелети

Котли на пелети

Котлите на пелети са чудесен начин да отоплявате зимно време сравнително големи помещения от 200кв. м. до 2000кв. м., а дори и по-малки къщи и сгради. Просто трябва да подберете правилния модел котел на пелети и от там насетне да го зареждате с пелети.

Пелетните котли имат иновативен дизайн и лесно се вписват в интериора на вашия дом. Камините на пелети пък могат дори да бъдат вградени, като има специални модели, които могат да се обслужват и почистват лесно дори и след като са вградени. Това дава огромна свобода за действие на архитектите и инженерите, когато планират изграждането на дома  / сградата.

Съвременната архитектура се променя и обновява постоянно, така и останалите сектори я следват и се променят заедно с нея за да могат да отговорят на съвременните стандарти и изисквания.